Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου 2017

Charles Burns-Teen Plague

Big Baby είναι σειρά κόμικς που ο Charles Burns έκανε στα μέσα της δεκαετίας του 80, αρχές 90 με πρωταγωνιστή ένα έφηβο με το αυτό όνομα και εμφάνιση εξωγήινου.
Το απαράμιλλο σχεδιαστικό και αφηγηματικό του στυλ με το πηχτό μελάνωμα και το εκτυφλωτικό λευκό δεν αποτελεί απλά μια τεχνική υψηλού κοντράστ αλλά το όχημα που θα διαμορφώσει μοναδικά τους χαρακτήρες και τα περιβάλλοντα των ιστοριών του.
Οι συχνές του αναφορές στα κόμικς της δεκαετίας του 50, στην ρετρό επιστημονική φαντασία, στον παράδοξο τρόμο, και φυσικά στην ροκ κουλτούρα τον κατέταξαν ψηλά στις προτιμήσεις μου από την εποχή μάλιστα που πρωτοδιάβασα το El Borbah.
Η εικοσασέλιδη ιστορία με τίτλο TEEN PLAGUE και πρωταγωνιστή το Μεγάλο Μωρό που σκάναρε από το περιοδικό ΒΑΒΕΛ (Τεύχος 114) ο stelios67 και επιμελήθηκε ο Punkie, περιέχει ιδέες που θα μορφοποιήσουν αργότερα το βραβευμένο του έργο "BLACK HOLE" καθώς και έναν από τους πιο ιδιόμορφους χαρακτήρες του.Τον ομιλούντα οφθαλμό σε ανθρώπινο σώμα, ιδέα που είχε βεβαίως χρησιμοποιήσει πρώτη η avant garde μπάντα των Residents to 1979 για τις ανάγκες των συναυλιών της!
Καλή ανάγνωση!
Τα κομικς και η πραγματικότητα γίνονται απολαυστικά δυσδιάκριτα πολλές φορές κατά τον ρου της ιστορίας.
Κατεβαίνει από εδώ
ένα ΄δείγμα:


1 σχόλιο: