Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

Daren Aronofsky and Niko Henrichon - Noah (2014)

Πιστεύω ότι αυτή τη φορά το Χόλυγουντ θα τον αφήσει να κάνει την δουλειά του. 'Εχει βέβαια να αντιμετωπίσει τις αντιδράσεις Εβραίων και Χριστιανών διότι το όραμα του για την βιβλική μορφή του Νώε είναι λιγάκι προχωρημένο. Του έχει δώσει τα χαρακτηριστικά του πρώτου οικολόγου, περιβαντολόγου της "ιστορίας" και έχει εμπλουτίσει τους καιρούς του με φανταστικά όντα και τετράχερους γίγαντες.Είναι όμως η ευκαιρία για τον Daren Aronofsky να αποδείξει ότι μπορεί και με πολλά λεφτά να δημιουργήσει τους δικούς του 300 με τον Russell Crowe στις επάλξεις της κατασκευής της τεράστιας Κιβωτού που τελικά θα γίνει ανάρπαστη από τους υπόλοιπους "αμαρτωλούς" όσο πλησιάζει ο κατακλυσμός.
Εκτός βέβαια από την ταινία που αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον μετά την τεράστια επιτυχία του Black Swan με την Natalie Portman, υπάρχει κι ένα graphic novel καταπληκτικό κατά την γνώμη μου στα σκαριά που πρόκειται να κυκλοφορήσει έως τον Μάρτιο μαζί με το φίλμ.
Το σενάριο του Ντάρεν (σημειώνω ότι πρόκειται για έναν από τους σπουδαιότερους κινηματογραφιστές της γενιάς μου) βοηθάει το υπέροχο σχέδιο του καναδού Niko Henrichon που οι περισσότεροι έχετε θαυμάσει στο Pride of Baghdad του 2006.
Πάρτε μια γεύση με σελίδες από τα δύο πρώτα τεύχη. Το έργο θα ολοκληρωθεί σε τέσσερα μέρη έως το Πάσχα.









και από το δεύτερο μέρος:






2 σχόλια:

  1. Φοβερή εικονογράφηση ! Το έχει κάνει έθιμο ο Aronofsky να κάνει comics τις ταινίες του, όπως και με το The fountain.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έτσι είναι Χρήστο, μαγικό κόμικ το The Fountain αλλά πιο δύσκολο για το ευρύ κοινό όπως και η ταινία. Με την εικονογράφηση του Henrichon και την βιβλική παραλαγή του κατακλυσμού ως θέμα, το Noah έχει τα φόντα για καθολική αποδοχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή