Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή, 26 Ιανουαρίου 2014

2 Παλιές Ιστορίες Τρόμου
Εκεί που σκάλιζα κάτι περιοδικά κόμικς τρόμου του 50.... ή μάλλον ας ξεκινήσω αλλιώς. Εκεί που βάζω στο γκουγκλοψαχτήρι να μου βρει ιστορίες τρόμου με θέμα τους τα φέρετρα,  τελικά καταλήγω να διαβάζω την επτασέλιδη έγχρωμα ιστορία  «The Craving Grave» η οποία δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Tales from the Crypt»  τεύχος Νο39 (Δεκέμβριος  1953-Ιανουάριος 1954). 
Στο σενάριο ο Al Feldstein και στα μολυβομελάνια ο Joe Orlando
Με λίγα λόγια η ιστορία είναι ενός τάφου ο οποίος μιλάει για την μοναξιά του καθώς και για την απαξίωση του από τους γειτονικούς τάφους του νεκροταφείου  επειδή αυτοί είχαν «παιδιά» πτώματα ενώ αυτός όχι! 
Κάποτε όμως έρχεται η στιγμή που ένα πτώμα έρχεται να κατοικήσει σε αυτόν. 
Η Σύνθια όμως όπως λέγεται η μαντάμ που θάβεται,  δεν ησυχάζει μέσα στον τάφο και αρχίζουμε από την ίδια να μαθαίνουμε γιατί...... 
Διαβάστε τι της έκαναν ο ανηψιός και η νύφη της:
Ά!... ξέχασα να σας αναφέρω ότι ζωντάνεψα λίγο τα χρώματα και καθάρισα λίγο τις κιτρινισμένες πια σελίδες.Κατά την διάρκεια της αναζήτησης μου πέτυχα μια ακόμη υπέροχη ιστορία που θα μοιραστώ μαζί σας. Πρόκειται για την πεντασέλιδη «Εγώ Το Φέρετρο» "I, the Coffin" η οποία δημοσιεύτηκε στο περιοδικό τρόμου  Fantastic Fears  τεύχος Νο7 (Μάιος-Ιούνιος 1954) δηλαδή πέντε μήνες αργότερα. Πέρα από κάποιες σαφείςς  σεναριακές ομοιότητεςς πρόκειται για μια ξεχωριστή πραγματικά ιστορία.
Σε αυτήν περιγράφεται η ιστορία ενός ολοζώντανου φέρετρου από την κοπή της βελανιδιάς που φτιάχτηυκε καθώς και η ιστορία των κατοίκων του η οποία στο τέλος μας επυφυλάσσει εκπλήξεις. Δεν θα σας πω περισσότερα. Διαβάστε την έτσι όπως την σχεδίασε ο Robert Webb :


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου