Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017

Wally Wood & Al Feldstein-Ήρθε η Αυγή! (1953)

Μια από τις ωραιότερες αλλά και αμφιλεγόμενες ιστορίες τρόμου που τυπώθηκε σε μορφή κόμικ δημιουργήθηκε από τον Wally Wood σε σενάριο Al Feldstein.
Μην βιαστείτε να την κρίνεται δίχως να λάβετε υπόψη σας το κοινωνικό-ιστορικό πλαίσιο της εποχής που δημιουργήθηκε. Για μένα είναι ένα γερό χτύπημα στον φαλοκρατισμό βλέποντας την συμπεριφορά του άνδρα-κυνηγού σε αντιδιαστολή με την αθώα τελικά ομορφιά της Cathy.

Η αυθεντική πρώτη σελίδα της ιατορίας:
...και η τυπωμένη:
 
....μερικές χρήσιμες πληροφορίες για την συγκεκριμένη ιστορία περιέχονται στο ομώνυμο βιβλίο της Fantagraphics αφιερωμένο στον μετρ.  Διαβάζουμε λοιπόν για την απόπειρα του Frank Frazetta να φτιάξει ένα εικονογραφημένο διήγημα αλλά δυστυχώς το κλείσιμο όλων σχεδόν των εκδόσεων της EC εκτός του MAD το 1954 από τον William Gaines  έβαλε στο ψυγείο τα προσχέδια.
........δες :  Comics Code Authority 
Κι αυτά όμως όταν μετά από χρόνια αργότερα ο Frank πήγε να τα αξιοποιήσει, τα χειρίστηκε αδέξια κατά την απόπειρα ανάκτησής τους και έδωσε το τελειωτικό χτύπημα στην πιθανότητα να δούμε την δουλειά του τυπωμένη. Ακολουθούν για την δικιά σας απόλαυση μερικά από τα σχέδια που έχουν σωθεί και τα οποία μάζεψα από κάποιους ιστότοπους δημοπρασιών:
























 






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου