Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο, 24 Ιανουαρίου 2015

Χρονοχοάνη - (1966)
Η “Χρονοχοάνη ” όπως θα βάπτιζα εγώ το κόμικ αν κυκλοφορούσε στην ελλάδα, ήταν ένα κόμικ που κυκλοφόρησε το 1966 από την Gold Key, η οποία  ειδικευόταν στην προσαρμογή τηλεοπτικών σειρών σε κόμικ (κυρίως Star Trek). Υπήρξαν μόνο δύο τεύχη του «Time Tunnel», που μέσα τους δημοσιεύτηκαν πέντε ολες κι όλες ιστορίες αρκετά κοντά στο πνεύμα της σειράς.
Στο πρώτο τεύχος που ανεβάζω οι δύο επιστήμονες φυσικοί που έχουν παγιδευτεί στο δίχτυ του χρόνου προσγειώνονται για λίγο σε τρεις διαφορετικέ εποχές και αντιμετωπίζουν αντίστοιχα δύο ιστορικά και ένα φανταστικό γεγονός:
1.       Παρασκευή  14 Απριλίου 1865 μ. Χ προσπαθούν να αποτρέψουν την δολοφονία του Abraham Lincoln (http://en.wikipedia.org/wiki/Assassination_of_Abraham_Lincoln)
2.       Τρίτη 24 Αυγούστου 79 μ.Χ προσπαθούν να γλυτώσουν από τα λιοντάρια της αρένας και την έκρηξη του Βεζούβιου (http://en.wikipedia.org/wiki/Eruption_of_Mount_Vesuvius_in_79)
3.       Κάπου το 1980 μ.Χ προσπαθούν να προσγειώσουν ένα διαστημόπλοιο πίσω στην γη το οποίο κατασκευάστηκε μόνο για να πάει στον πλανήτη Άρη και όχι για να επιστρέψει.
Κάθε φορά που διαβάζω αυτά τα κιτρινισμένα από τον χρόνο περιοδικά του 50 και του 60, παρατηρώ εκ νέου, ότι οι τότε δημιουργοί κόμικ στην προσπάθειά τους να περιγράψουν το μέλλον είναι υπερβολικά αισιόδοξοι για την τεχνολογική πρόοδο του ανθρώπου. Να φανταστείτε ότι έχουμε 2014 και ακόμα το ταξίδι στον Άρη δεν έχει πραγματοποιηθεί . Η ανθρώπινη απληστία αλλά και τα διεφθαρμένα πολιτεύματα των κρατών που χωρίζουν σε κομάτια τον πλανήτη μας έχουν φρενάρει αρκετά την πολιτιστική αλλά και την επιστημονική πρόοδο του είδους μας.


Το δεύτερο μπορείτε να το διαβάσετε από εδώ:
http://www.uncleodiescollectibles.com/html_lib/tt-pub/00009.html

1 σχόλιο: