Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2018

Carlos Gimenez,- Ιεραποστολή (1980)

O Carlos Gimenez γεννήθηκε στην Μαδρίτη το 1941. Οι πρώτες του σειρές κόμικς ήταν τα Drake & Drake, και ακολούθησαν τα δημοφιλή Gringo, Delta 99, και Dani Futuro Ήταν με την έκδοση το 1977 των συγκινητικών ιστοριών των παιδιών στην Ισπανία του Φράνκο με τίτλο Paracuellos και αργότερα Paracuellos 2 το 1982, που ο Gimenez μεταμορφώθηκε από μάστορας σε καλλιτέχνης.
Αξίζει να σημειώσουμε τις δηλώσεις του διάσημου συμπατριώτη του σκηνοθέτη Guillermo del Toro για την συγκεκριμένη έκδοση:
«Το PARACUELLOS του Carlos Giménez είναι, κατά τη γνώμη μου, ένα από τα μεγαλύτερα και πιο βαθυστόχαστα έργα κόμικς. Τεχνικά και καλλιτεχνικά άψογο είναι συγχρόνως μια σπάνια μαρτυρία για τα σιωπηλά παιδιά που καταδίωξε η  πολιτική ιστορία του τόπου. Συναισθηματικό, δυνατό και συναρπαστικό σε ίσες δόσεις, η δουλειά του Κάρλος με ενέπνευσε προσωπικά στη δημιουργία του THE DEVIL'S BACKBONE και του PAN'S LABYRINTH. Ενα αριστούργημα.»
 Άλλες ημιβιογραφικές δουλειές του αποτέλεσαν η τριλογία Spain United, Great, και Free (το χρονικό της πολιτικής αλλαγής έπειτα από τον θάνατο του Φράνκο), Barrio (ιστορίες της εφηβείας του αφού άφησε το ορφανοτροφείο) και The Professionals (ο κόσμος των δημιουργών κόμικς στην Ισπανία την δεκαετία του 60).

Να μια καυστική οκτασέλιδη ιστορία του 80 δημοσιευμένη στο τεύχος 15 του περιοδικού «1994» (Warren) που σατιρίζει την καθολική εκκλησία και τους αγίους της. Βάζει τους μικροσκοπικούς αθώους κατοίκους ενός φανταστικού πλανήτη να διαφθείρονται από τον ιεραπόστολο που προσπαθεί να τους μεταδώσει τις αρχές της θρησκείας του! Η απόδοση των διαλόγων και η επιμέλεια των σελίδων έγιναν από τον Punkie.









Ακολουθεί επεισόδιο από τους Επαγγελματίες που δημοσιευόταν στο περιοδικό ΠΑΡΑΠΕΝΤΕ (σάρωση tzac)







 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου